Q&A ANSWERS

Hej mina fina! ♥ Nu har jag tagit vacay från bloggen igen. Det har inte varit meningen men jag har njutit oerhört mycket av vädret och sedan har det varit ett enormt tryck med massor av förfrågningar gällande konsten, så all tid över har gått åt till att svara alla. Det är mycket som händer nu och det är stort. Är så lycklig, tacksam och stolt. Om ni hänger med på Insta så kanske ni sett vems hem en av mina tavlor flyttat in till hehe. Fick upp mot hundra meddelanden den kvällen och sedan dess har jag suttit och svarat på kanske trettio DM's och mail om dagen.. det känns helt overkligt. Fått så mycket fina meddelanden och jag har gått runt med ett nästan konstant lyckopirr i magen. :)

Jag ska försöka uppdatera bättre här framöver, men häng med på Insta om ni inte vill missa något. Det händer mycket snart igen och framförallt till hösten.

Nu tänkte jag gottgöra er genom att svara på Q&A'n jag lade upp för ett tag sedan. Bättre sent än aldrig va? ♥ Här kommer dem - era frågor och mina svar!

E: Kul med Q&A! Jag undrar hur du ser på vänskap, vad är viktigt och vad är en deal breaker? Även när det kommer till förhållande? Tränar du något och hur ser din kost ut?

Sen måste du berätta mer om Benjamin!!! Hur kom ni på att ni skulle adoptera en katt? 😍

Gällande vänskap och relationer. För mig är det otroligt viktigt att man är snäll, omtänksam, pålitlig och lojal. Framförallt just vänligheten.. att man har ett gott hjärta och inte söker bråk - uppstår det konflikt tycker jag att det är så viktigt att man ändå visar att man bryr sig om sin vän. Att man visar medkänsla. Man kan bli oense men att säga elaka saker, försöka starta igång något eller vara oförstående eller kall är saker jag inte vill ha i någon av mina relationer. Snällhet räcker lång väg för mig och kyla håller jag mig långt borta ifrån.

Sedan att man skrattar mycket ihop.. det. Att man delar samma typ av humor och mestadels skrattar när man ses. Det får jag som mest energi av. Att bara kunna vara sig själv och släppa lös sin galna humor haha. Något annat som är väldigt viktigt för mig är att jag och mina vänner alltid är glada för varandras skull när det går bra. Jag tycker tyvärr att det är rätt vanligt med missunnsamhet (inte bland mig och mina vänner, de är helt underbara - men det har funnits i mina tidigare vänskapsrelationer). Det är ledsamt för jag tror att det blir en ond cirkel för den som inte kan känna glädje för någon annan - kan man inte känna det med andra så har man nog svårt att få fatt i lyckan själv. Allt handlar om inställning och lite karma, tror jag.

Det är så viktigt att ha bra människor kring sig som uppmuntrar, peppar och är glad för en när det går bra - för man tvivlar tillräckligt mycket själv och då behöver man bara positiva vibes för att orka.

Jag skulle säga att detsamma är viktigt för mig i ett förhållande. Killen är min bästa vän och det är för att vi skrattar galet mycket ihop (ingen får mig att ful- och gråtskratta så mycket), litar fullt ut på varandra (och därför också värderar tilliten vi har gentemot varandra genom att alltid vara lojala - det kommer dock alltid inifrån och är inget som är svårt att upprätthålla - är det genuint så tror jag inte att det är svårt; är det rätt så är det lätt) och vi är snälla mot varandra.

Så, vill man få mig som vän; var bara väldigt snäll och lite rolig så är jag hooked! Haha. Dealbreakers är helt klart elakhet (tex i form av pikar eller dumma kommentarer), missunnsamhet och kyla.

Träning och kost.. Alltså jag har sugit så mycket på det men jag tränar och försöker emellanåt. Nu har jag och killen varit rätt duktiga och tränat en hel del, faktiskt.

Jag äter allt som kommer i min väg, typ. :') Äter dock inte rött kött längre och fisk har jag som vuxen aldrig tyckt om.

Benjamin.♥  Vår nya väldigt älskade lilla familjemedlem. Som jag skrev i det tidigare inlägget om honom, så ropade han mitt namn när jag mötte hans blick första gången jag såg bilden av honom. Det var så säkert att hörde till oss och var en del av vår familj. Det kändes hela tiden som att vi skulle hämta hem honom. Nästan som om att han hade rymt eller tagits från oss. Jag kan inte förklara det bättre. Jag, som är lite vidskeplig, tror att själar kan ha mötts tidigare och han är helt klart en själ som hört till min. Precis som killen och tjejerna.

Vi har länge stöttat Kattjouren (som vi adopterade honom via) och har alltid sagt att om vi någon gång skulle skaffa en till kisse skulle vi adoptera men det låg inte framför oss inom en snar framtid (vi ville sikta på att bo i hus först). Trodde vi. Men så såg jag honom och det var självklart.

___________________________

Anna: Jag kom på lite roliga frågor som skulle vara kul att ha svar på,

1. Vad gör dig riktigt glad? Och vad gör dig riktigt upprörd?
2. Hur kom det sig att du började måla? Om du kan berätta mer bakom målandet!
3. Vem är din största inspirationskälla och varför?
4. Denna behöver du inte svara på om du inte vill, men vad röstade du på i senaste valet?

Keep up the good work men uppdatera oftare och fixa gärna kommentarsfunktionen, den laggar när jag försökt kommentera 😅

Åh.. det är mycket som gör mig riktigt glad. Den första koppen kaffe på morgonen, doften av killen, känslan av trampdynor på bröstkorgen eller ett högt mjau av ren lycka när någon av kissarna ser en.. ett gulligt sms från en vän, ett glas rött med någon man tycker om i oktober (längtar), doften av regn och att få måla och skriva.

De två saker som gör mig allra mest upprörd är när barn eller djur far illa. Jag tycker att det är fruktansvärt att det inte finns bra lagar som skyddar djur och jag kan få så ont i magen när jag ser alla katter som står utan hem via Kattjouren. Det kommer ofta upp i flödet och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag suttit och storgråtit efter att ha läst om ännu ett olyckligt öde. Jag önskar så innerligt att det blir lag på att kastrera sina katter och att det ska krävas särskilt intyg och godkännande för att få ta kullar på dem (efter att det bedömts noga att man är lämplig att föda upp kattungar och att det sedan följs upp). Jag tycker även att man ska behöva ta precis som ett körtkort innan man får bli djurägare - man ska vara lämpad fysiskt, psykiskt, ha ett bra hem och klara ett särksilt teoriprov, till exempel. Det skulle rädda så många.

Hur det kom sig att jag började måla.. jag har ju tänkt göra ett eget inlägg om det men jag kan säga såhär, och nu kommer min vidskepliga sida fram igen; min farfar var konstnär som ung och målade mycket under sitt liv, men höll det väldigt mycket för sig själv. Han pratade aldrig om det vad jag vet och det enda man fått se egentligen, under tiden han levde, var ett bröllopsporträtt han målade av honom och farmor. Det var helt otroligt, det där porträttet. Jag tycker att det är så synd att han höll det så privat och inte visade mer, när han levde, för han var så otroligt begåvad.

Det var en tid efter hans bortgång som jag började måla. Jag tror att hans kreativitet kanske gått över till mig? Jag vet inte, men jag tycker att det är fint och lite underligt att den där fullständiga och genuina inspirationen till att måla kom så nära inpå att han gick över. Jag har alltid varit kreativ och älskat att skriva, inreda och få ge mig in i allt som är estetiskt vackert rent visuellt - men just att måla har jag aldrig tidigare gjort i mitt liv. Det måste vara rätt ovanligt, ändå? Att det kommer såpass plötsligt och sent i livet. ♥

Min största inspirationskälla.. hmmm... det är nog en bild av mig själv tillsammans med killen jag ser i framtiden. En målbild jag strävar efter. Annars älskar jag Victoria Beckham. Hon bollar familj och karriär på ett sätt som jag beundrar och inspireras av.

Jag röstade på Moderaterna.

Men åh nej!! Det verkar fungera bra och felfritt för vissa, och ibland verkar det krångla för andra? Kommentera som gäst, så fyller man bara i namn och mail! ♥

___________________________

Matilda: Hej! Vet inte om du skrivit det tidigare men vad kostar en målning av dig? Älskar verkligen din konst allt är så himla fint! :)

Det bästa är om man skickar mig ett DM på Insta (@michellejosefindesign) eller ett mail med prisförfrågan, så får man all info!

___________________________

Från Insta -

Alexandra: När träffas vi?

Snaaaaart yey! ♥

Emma: Har du testat något form av skönhetsingrepp? Du kanske tycker det är för privat men du behöver inte svara!

Nej det har jag aldrig gjort. Jag har blekt tänderna men det är det.

___________________________

Linn: Jobbar du med något utöver konsten/målandet? Ditt favoritmotto?

Nej det är målandet och så skriver jag på boken när jag hinner. :)

Mitt favoritmotto måste vara "Kill them with kindness". Jag har, som alla andra, gjort fel i livet men jag har alltid varit snäll. Jag har aldrig varit elak mot någon av mina tidigare vänner det inte fungerat med och som det slutat illa med, till exempel, och det är jag stolt över. Trots att man kanske fått ta hårda, elaka ord och påhopp har jag alltid stått stadigt i att vara mig själv och sett till att komma ihåg att saker man säger inte går att få osagda sedan. Det är min största vädjan och förhoppning, att alltid vara snäll och att folk ska bli snällare mot varandra.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥